
Hierapolis
U kunt nadat u de Pamukkale uitgebreid bekeken hebt een kijke nemen bij de Hierapolis. Dit ligt pal naast de pamukkae.
Het is er erg mooi en als u van een beetje cultuur houd zult u u hier tebuiten gaan aan mooie middeleeuwse bouw-werken.
De stad werd gesticht door Eumenes II in het jaar 190 v.Chr. Eumenes was de koning van Pergamon en noemde haar naar Hiera, de vrouw van Telephus, stichter van Pergamon.
In de oudheid stond de stad hoofdzakelijk onder Romeinse invloed. De bouwwerken zijn dan ook voornamelijk in Romeinse stijl opgetrokken. Het was een Romeinse toeristenplaats. Men kwam van ver naar de thermale bronnen van Pamukkale. Hierapolis werd een stad gericht op ontspanning met een theater, een tepel gewijd aan Apollon, een arcadeboulevard en een typisch Romeinse marktplaats (forum. Maar door de vele aardbevingen in het gebied heeft Hierapolis zich nooit volledig kunnen ontwikkelen.
Onder Byzantijnse invloed heeft de stad nog een bloeiperiode gehad. Met de komst van het christendom heeft Hiƫrapolis nog een bisschopszetel gehad en werd er een basiliek gebouwd en het bekende "Octagon", een achthoekige kerk waar Filippus de evangelist begraven ligt.
Het gebied rond Hiƫrapolis was rijk aan marmer van goede kwaliteit. Dit was voor de stad een belangrijke bron van inkomsten. Het marmer is zelfs in de "Hagia Sophia" in Istanboel gebruikt.
Na de zware aardbeving van 1354 was de stad volledig verwoest en dat was het einde van haar geschiedenis.

Maak jouw eigen website met JouwWeb